Jadłospis

Jadłospis wiosenny.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Pieczywo z masłem, pasztetem, pomidorem.

Bawarka.

Zupa szpinakowa z jajkiem, ziemniakami, natką piet. Kasza bulgur. Gałki wp. – drob. w sosie jarzynowym. Marchew dusz. na maśle z groszkiem ziel0num. Kompot. Owoc.

Placki z jabłkami własnego wypieku. Mleko.

Pieczywo z masłem, serem żółtym, ketchupem, szczypiorem. Płatki owsiane na mleku.

Krupnik n natką piet. Ziemniaki.

Pieczeń rzymska. Surówka z ogórka kw., czerwonej cebuli, papryką. Kompot.

Chleb z masłem, dżemem.

Mleko. Owoc.

Bułeczka wrocławska z twarożkiem waniliowym lub na słono z rzodkiewką lub szczypiorem. Kakao.

Rosół z makaronem, natką piet. Ziemniaki. Kotlet panierowany z piersi kurczaka. Fasolka szparagowa żółta z wody z masłem. Kompot.

Kisiel.

Kółeczka miodowe.

Owoc.

Chleb białostocki z pastą z makreli wędzonej ze szczypiorkiem. Kakao.

Zupa marchewkowa z ziemniakami, natką piet. Ryż paraboliczny. Mięso indycze w jarzynach. Ogórek św. lub sur. z białej kap. i zielonym kop. Kompot.

Jogurt z owocami własnego wyrobu.

Ciasteczko.

Pieczywo z masłem, wędliną, ogórkiem św. Kawa zbożowa Inka na mleku.

Barszcz ukraiński z ziemniakami, zielonym kop. lub botwinka z zielonym kop.

Naleśnik z serem.

Kompot. Owoc.

Wafle ryżowe z dżemem.

Mleko. Owoc.

Pieczywo z masłem, jajkiem krojonym, ketchupem, szczypiorem. Bawarka.

Zupa krem z kalafiora z ziem., natką pietruszki. Spaghetti.

Kompot. Owoc.

Pieczywo z masłem, kiełbasą drobiową, rzodkiewką. Kawa zbożowa Inka na mleku

Pieczywo z hummusem, ogórkiem kw. lub śwież. Kawa zbożowa Inka na mleku.

Zupa pomidorowa z ziemniakami, natką piet. Kasza. Sztuka mięsa w sosie jarzynowym. Bukiet jarzyn z wody z masłem. Kompot. Owoc.

Bułeczka musli z masłem, dżemem. Mleko.

Owoc.

Pieczywo żytnie z masłem, wędliną, papryką czerwoną. Kawa zbożowa Inka na mleku.

Zupa jarzynowa zab. z ziemniakami, natką piet. Kopytka ziemniaczane z kiełbasą lub leniwe z jogurtem. Kompot. Warzywo do gryzienia.

Paluch z cynamonem.

Mleko.

Owoc.

Pieczywo z masłem, miodem, białym serem. Kakao.

 Warzywo do gryzienia.

Zupa z czerwonej soczewicy, natką piet. Ziemniaki. Kotlet mielony. Mizeria. Kompot.

Kasza manna na mleku z owocami.

Pieczywo z masłem, wędliną, pomidorem.

Kawa zb. Inka na mleku.

Zupa pieczarkowa lub brokułowa z ziemniakami. Ziemniaki z zielonym koperkiem. Pieczeń rybna lub gałki rybne lub kotlet rybny. Sur. z marchwi i jabłka. Kompot.

Budyń.

Kisiel.

Flipsy.

Owoc.